Де ж ви, українські антифа?

Сьогодні потрапило мені на очі повідомлення Інтерфакс-Україна: «На пам'ятнику „Євреям — жертвам фашизму“, розстріляним в роки Великої Вітчизняної війни, який розташований у Дніпропетровську в парку ім. Юрія Гагаріна, невідомий зробив хуліганський напис білою фарбою у вигляді фашистської свастики.
… Співробітники міліції ведуть пошук зловмисника. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).»
Чомусь, одразу ж промайнули в моїй пам'яті кадри з фільму Квентіна Тарантіно «Безславні виродки», і я подумала: шкода, що немає в Україні «народних месників», і, хоч ця думка не всім сподобається, було б непогано замість порушення кримінальної справи за статтею «Хуліганство» вирізати зловмисникам нацистський хрест на лобі.

11 коментарів

Святослав Вишинський
За логікою більш мислячої людини слід би було розпочати із серпа та молота. Наскільки характерною для сучасників є тривога та рішучість захищати долю чужого народу. Більш «розпіареного».
Діонісія Кернична
Представники серпа і молота хоча б не нищать пам'ятники українським націоналістам. Їх агресія поки що прихована.
Святослав Вишинський
Навіщо нищити пам'ятники, якщо декілька десятиліть тому «серпом та молотом» було винищено самих націоналістів? Мислення людини в інформаційну добу настільки символізоване, що для неї, як для «споживача», знищення пам'ятників-символів та віртуальні прецеденти на цю тему урівнюються, а зазвичай і переважають реальне емпіричне знищення мільйонів людей у віртуальні для нього 1920-1940-ві рр. Агресія незафільмованого і не проанонсованого на телебаченні і на «YouTube» справді видається «поки що (sic) прихованою».
Діонісія Кернична
не хочу перетворювати дискусію на на вимір рівня націоналізму в крові, тому скажу: я подала свої роздуми на КОНКРЕТНУ ситуацію — нищення пам'яті загиблим людям, не маючи на меті бажання закцентувати увагу на тому, як ущемляються (ущемлялись) права того чи іншого етносу. І така тема, як відносини націоналізм-комунізм, вимагає окремої публікації, значно більшої, ніж мимовільні роздуми на три абзаци…
Галина Дичковська
Ще пропоную відрізувати руку за крадіжку,
забивати камінням за подружню зраду
та ставити клеймо проституткам.
Гарантія підняття «суспільної моралі».
Правда, через якесь століття знову народиться якийсь Фрідріх, що скаже, що мораль — це всього лиш боягузство,
але
хіба то має значення?
:((
Артур Середін
Цікаво. Я пам'ятаю цей пам'ятник і цю свастику. І я їх бачив два роки тому, і свастика була там доволі довго, і її ніхто не стирав. Це що? Її тільки помітили?:)
Святослав Вишинський
Помітили, коли це стало необхідним для інформаційного приводу. У Чернівцях єврейська громада систематично повідомляє про руйнації надмогильних пам'ятників на старому юдейському кладовищі по вул. Зеленій — хоча пам'ятники були пошкоджені наприкінці 1990-их рр. і з того часу їх стан не змінювався. Об'єктивно схоже на паранойю. Декілька років тому черговий надуманий прецедент «вандалізму» став приводом для масових затримань неформальної молоді, доки врешті-решт ці невідомі «руйнації» не списали на випадкового бездомного. Газети писали багато. Ідіотизму менше не стало.
Юрій Щур
Ага, а в Запоріжжі на околиці Ленінського району дуже-дуже занепадає старий єврейський цвинтар. Одновірцям до того справи немає… Принаймні на ідею привести його до ладу вони не відгукнулися. Тим часом могильні плити просто руйнуються під вливом природніх, навіть не людських факторів
Михайло Шморгун
Про Тарантіно…

Я теж дивився ( як не дивно… ) бєсславних ублюдков і… ну як би Вам сказати… фашисти (ті що із фільма, і такі як фон Трієр) викликають більше позитивних емоцій…
Святослав Вишинський
В контексті останніх висловлювань Ларса фон Трієра не менш дотепні від його російського колеги по "інтелектуальному фашизму" Александра Дугина (рекомендовано Министерством образования и науки):

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте