Допоможіть у написанні курсової

Шановні учасники vkursi.com! Зараз я працюю над курсовою на тему:«Блоги як виразник громадської думки. Блогова журналістика на прикладі vkursi.com» і мені було б цікаво дізнатись вашу думку щодо цього.
Чи виражаєте ви свою громадську позицію через блоги? На вашу думку, записи у блогах можуть спонукати громадськість до певних дій, викликати певну реакцію? Чи є блоги «громадською журналістикою»?

Якщо у Вас з'являться якісь цікаві ідеї — я з радістю їх вислухаю.

Дякую за допомогу :)

6 коментарів

Максим Пансик
1. Так висловлюю, а ще вивчаю позицію інших і інколи формую свою стосовно цікавих мені питань.
2. Можуть спонукати і спонукають, навіть якщо зараз це дії або реакція однієї людини, малої групи людей. Де гарантія, що згодом вони не стануть діями і реакцією громадськості.
3. Більше так, аніж ні. Більше так — громадськість виступає і журналістом, і споживачем. Додайте до цього можливість «фітбеку», дискусії, діалогу — це вже журналістика майбутнього. Аніж ні — це більше журналістика любителів, в меншій мірі професіоналів.
Оксана Баланюк
стосовно першого пункту важко щось сказати, бо я ж лише новачок))) хоча я думаю, що блоги часто є тим засобом, який дозволяє виразити будь-яку, навіть найрадикальнішу думку чи позицію. ти можеш написати будь-що, і можеш уникнути відповідальності за це відмахнувшись, наприклад, зламом сторінки.і наостанок про громадянську журналістику. слово «громадянська» мені якось совком віддає, тому я вважаю, що блогерство- це скоріше «вільна журналістика», яка може бути справді незалежною.
Святослав Вишинський
Авторизовані блоги — це першочергово місце не стільки неформального, скільки _довіреного_ спілкування та обміну інформацією, котра має авторитетний характер за принципом поєднання авторитету і одночасно _пересічності_ (відтак: безпосередньості та меншого рівня упередженості) користувача. Фактично це інструмент передачі інформації і, зокрема, новин, у прямій формі, без маскуючих формальностей ЗМІ, цензури + засіб мережевої самоорганізації спільноти для вирішення реальних проблем, координації дій, лобіювання та, при потребі — інформаційного тиску. Наскільки цей потенціал може втілюватись на практиці — справа самих блогерів, їхньої креативності та ініціативності. Технічно всі інструменти для цього є.
Святослав Вишинський
P.S. Як практик, на дану тему, вочевидь, також може багато що сказати Михайло Шморгун.
Михайло Шморгун
Суть блогів — проста… Знайти сенс у своєму існуванні через його детальне описання. Любий запис — це оцифрована емоція, яка зберігається в величезній базі (інтернет). Є емоції справжні (сильні) і несправжні (надумані, технологічні). Виходячи з цього — «база данних», це місце де щирість бореться з надуманістю. Така собі форма існування добра і зла… Проте, заснована люба площадка (як Вкурсі) має бути на ідеї. Чим «сильніша» ця ідея є, тим більшим шансів у неї стати полем битви «добрих і злих» смислів.

Коротше, Вкурсі ком., ФБ, ВК, ЖЖ — це свого роду пісочниця, в якій граються смислами…

Діонісія Кернична
Щиро дякую усім хто відгукнувся! У ваших коментарях знайшла багато цікавих думок, які вельми допомогли)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте