Побачення "в кредит"

Молодь влаштовує у Чернівцях благодійний аукціон побачень.
 
Кажуть, справжні почуття за гроші не купиш. Дійсно, навіть «золоті гори» не змусять людину щиро когось покохати. Проте піти на побачення за гроші, виявляється, можна. Достатньо лише купити дівчину або хлопця… на аукціоні! Зробити це пропонує з благодійною метою група небайдужих юнаків і дівчат з Чернівців.
 
Благодійний аукціон побачень проводиться у Чернівцях вже вдруге. Перший відбувся восени минулого року, а виручені з нього кошти пішли на лікування хворої на рак дівчини з Луцька. Другий такий аукціон організатори проводять, аби назбирати коштів на лікування сімнадцятирічної Юлії з Тернополя, в якої нещодавно виявили злоякісну пухлину в легенях розміром 8 на 10 см. Один із організаторів аукціону Олександр Мартинюк вважає, що звичайні благодійні акції на кшталт оголошень про допомогу результатів не дають, тому що не зацікавлюють людей. «Ми спробували якось привабити увагу молоді до проблеми за допомогою ось такого аукціону, — каже Олександр. – Адже нові знайомства – це завжди цікаво».
 
Ідея подібних благодійних побачень зародилася давно, і відстежити, хто був піонером у цій справі, практично неможливо. Сьогодні схожі аукціони проводять у багатьох містах України — Луцьку, Львові, Києві, Тернополі, їх також практикують в окремих вузах. Інформація про проведення благодійних аукціонів поширюється в основному через соцмережі, завдяки чому про захід дізнаються люди й з інших регіонів країни. Будь-хто бажаючий може приєднатися до торгів і як покупець, і як виставлений на продаж «лот».
 
Аукціон має не лише благодійний характер, а й розважальний, проте певні правила і обмеження все ж існують. Так, до участі в аукціоні допускаються особи, не молодші 16 років. Верхню вікову планку організатори не встановлюють, кажуть, — немає сенсу, бо участь і так бере тільки молодь. Інформацію про «лоти» організатори не розголошують. Під фото називають лише ім'я та вік. Учасники торгів мають бути з Буковини, або ж мати змогу приїхати до Чернівців на побачення. Починаються торги зі стартової ціни у 10 гривень, збільшувати ставку можна сумою від п'яти гривень. Способів оплати є декілька, найпоширеніший – банківський перерахунок. Для тих, хто не має змоги перевести кошти, організатори влаштовують зустрічі. Для цьогорічних торгів зареєструвались вже 58 хлопців та 77 дівчат.
 
За словами Олександра Мартинюка, за всю історію торгів найвищою сумою, яку покупець віддав за «лот», було 560 гривень. Саме у стільки оцінили студентку Інну Бардаш, яка цьогоріч приєдналася до організаторів благодійного аукціону. «Цікавим є той факт, що її, а також ще 10 „лотів“, купив один чоловік — Олег Ізотов. За всіх разом заплатив 1760 гривень. — розповідає Олександр. — Проте з жодною дівчиною він так і не зустрівся. На моє питання: „Чому?“ він відповів: „Хочу просто допомогти хворій дівчинці“. Загалом, активніше торгуються за дівчат, ніж за хлопців. Юнаки намагаються не впустити шанс піти на побачення із симпатичною дівчиною, проте нерідко красунь купують й… представниці слабкої статі. Цього правила аукціону не забороняють.
 
Самі ж побачення організатори не влаштовують. „Після оплати ми даємо покупцю контактну інформацію “лоту» і вони домовляються про зустріч у зручний для них час, — каже Олександр. — «Лот» може відмовитися від побачення, проте тільки до його оплати. Але в такому випадку він повинен заплатити сам за себе".
 
Ольга (прізвище просила не називати, щоб не порушити таємницю торгів) — одна з тих, хто, так би мовити, «виставив» себе на продаж. Дівчина нічого аморального у таких торгах не бачить. «Ми робимо це з благодійною метою, — каже вона. – Торги не мають ніякого сексуального підтексту. Я погоджуюсь цікаво провести день із незнайомцем (а, може, й знайомим), щоб врятувати чиєсь життя». Оля каже, що не буде засмучуватись, якщо її «ціна» буде низькою. Навіть кілька гривень – це також благодійність.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте