Блондинки завжди "на коні"

Учора білявки всього світу відзначали своє «професійне» свято – 31 травня традиційно святкують Всесвітній день блондинок. Здавалося б, невже колір волосся так багато важить для жінки? Виявляється, так. Згідно зі статистикою, блондинкам легше влаштуватися на роботу, і заробітну плату вони отримують вищу, аніж брюнетки чи руді. Проте найголовніше, що відрізняє білявок від дівчат з іншим кольором волосся – славнозвісний рівень інтелекту, і жарти тут ні до чого. Виявляється, брюнетки розумніші від природи.



За словами обласного генетика-педіатра Ірини Ластівки, у блондинок більша кількість жіночого гормону естрогену, тоді як в темноволосих представниць прекрасної статі переважає чоловічий тестостерон. Відповідно, блондинки за своїм характером більш жіночні, спокійніші, а брюнетки – запальні, войовничі і… розумніші. Проте це не завжди «грає брюнеткам на руку». Так, чоловіки охочіше обирають у якості супутниць життя білявок, і справа тут зовсім не в стереотипах. Ірина Володимирівна пояснює, що чоловіки на підсвідомому рівні обирають ту жінку, яка більше схильна до народження дітей, домашніх справ, себто білявку.
Який колір волосся притаманний українкам, вчені точно не знають. Кажуть, що на генотип українців сильно вплинули завойовники – турки, румуни, поляки, а також вірмени та греки. Саме вони зробили волосся українок темнішим і кучерявішим. Проте дуже часто на зовнішній вигляд впливає й місце проживання. Так, за словами Ірини Ластівки, серед жителів Путильщини світлооких людей більше, аніж, скажімо, серед жителів Герцаївського чи Новоселицького районів. Учені давно помітили закономірність – чим вище підійматись у гори, тим більше там світлоокого корінного населення.

Оплотом блондинок можна назвати Фінляндію – там проживає найбільша кількість світловолосих людей (залежно від регіону, від 50 до 90% населення). Народжуються блондини й серед італійців, іспанців, циган, проте з віком колір їхнього волосся темніє. Як розповідає Ірина Ластівка, у темноволосих батьків (русявих, шатенів) є імовірність того, що в них народиться білява дитина. А от батькам-блондинам на темноволосу дитину сподіватись не варто.

Нещодавно представниці світлішої половини жіноцтва забили на сполох, мовляв, через 200 років блондинки зникнуть як біологічний вид, оскільки ген світлого волосся рецесивний. Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я заспокоюють – хвилюватися білявкам не варто. Звісно, з часом через змішані шлюби домінантних брюнеток стане більше, а рецесивних блондинок і рудих – трохи менше, проте гени світлого волосся з людської популяції нікуди не зникнуть, як і носії цих генів – білявки. Так що протистояння між блондинками та брюнетками триватиме ще не одне століття.

1 коментар

Святослав Вишинський
Причини зникнення блондинів — абсолютно політнекоректні: низька народжувань серед европеоїдів, міграція та расове змішування. Зрештою, це стосується не тільки кольору очей і волосся, але й кольору шкіри і антропологічного типу в цілому.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте