Хто винен?

У с. Магала Новоселицького району чотирнадцятирічну дівчинку згвалтував неповнолітній односельчанин. Таку новину повідомив нам  начальник управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Руслан Домніцак. Інцидент трапився у неділю, 2 червня. Дівчинка була цнотливою, статевих стосунків раніше не мала. Як повідомили у Новоселицькому райвідділі міліції, підозрюваний, якому ще не виповнилось 17-ти років затриманий, порушено кримінальну справу. Хлопець вже мав проблеми із законом, був засуджений за крадіжку. За словами прокурора району Петра Романюка, є питання, чому дівчинка сама поверталась додому від подруги чи не опівночі. Так, буде дано оцінку щодо перебування дитини без догляду о цій порі. Відомо, що вона виховується тіткою. Батька у сім'ї немає, а мати перебуває в Італії.
Як Ви вважаєте, хто у цій ситуації винен найбільше: хлопець, який зустрів самотню дівчинку на вулиці серед ночі, тітка, яка не догледіла за дитиною, чи мати, яка, залишивши дитину, гайнула по Італії?

І ще одне питання навздогін: чи виправдовують гроші, зароблені батьками за кордоном, відсутність батьківської любові, ласки і тепла у дітей, покинутих в Україні?

18 коментарів

Галина Маслак
Тобто якби мама була вдома, нічого б не сталося? А взагалі мала сама винна. Ну чому вона сама вночі гуляє? Так їй і треба. Так це розуміти? А хлопець просто ангел. Він невинний, що дівчина сама гуляє.
Діонісія Кернична
Справа не в тому, вдома мама чи ні. Справа у вихованні. Навряд чи можна виховувати дітей на відстані + нормальні батьки проконтролювали б, де гуляє їхнє чадо серед ночі.
Захар Подкидишев
Начнём с того что как такового изнасилования воообще могло не быть
Діонісія Кернична
Якщо Ви мали на увазі, що дівчина погодилась на статевий акт, то помиляєтесь. Як повідомив Роман Домніцак, хлопець силою примусив її до цього.
Захар Подкидишев
На основании каких завершённых следственных действий он это сообщил?
Галина Маслак
Ось давайте зробимо з 14-річної малої хвойду. От завжди так. Дівчата самі винні, а хлопці жертви.
Діонісія Кернична
Такої інформації він не надав.
Захар Подкидишев
Гениальная отмазка с вашей стороны)))
Вот вы госпожа Кернична позиционируете себя, как молодая прогрессивная журналистка. Вам как журналисту не интересно на основании каких фактов вы сами же говорите о законченом преступлении?
Что есть в материалах уголовного дела? Заявление потерпевшей — это понятно. Признание подозреваемого — все мы знаем как наша доблестная милиция выбивает показания.
Есть ли результаты экспертиз доказывающие насильственность полового акта, и участия в нём именно потерпевшей и подозреваемого? Показания возможных свидетелей — село, гарант кто-то чё-то видел.
Я ни в коем случае не встаю на сторону возможного насильника. Просто сексуальные преступления в Украине — это отдельная история. Очень часто реальные дела разваливаются ещё до суда. И очень часто невиновных людей сажают за решётку…
Захар Подкидишев
Лет десять назад в одном из сёл Новоселицкого района арестовали мужика, которого несовершеннолетняя соседская девочка обвинила в том, что он её изнасиловал.
Благо в милиции разобрались.
Оказалось, что девочка, простите за пикантную подробность, лишила себя девственности початком кукурузы.
Это они так с подружкой в огороде развлекались…
Олена Архіпова
Захаре, не ображайте ніжні жіночу натури:) Давайте дочекаємося завершення досудового розслідування, а потім і вироку суду. Будемо сподіватися, що все буде неупередженим. Але втрату дитинства не компенсувати грошима. Сподіваюсь, комусь із батьків це буде наочним прикладом, уроком… Хоча і дорогою ціною.
Олексій Пономаренко
Питання поставлене вибачте як 5-класницею, а не журналісткою обласної газети. Хто винен найбільше, збочинець ненормальний, чи дівчина яка мирно йшла додому провокуючи своєю сексуальністю, чи мати, яка не від кращої долі поїхала на заробітки, чи тітка яка відпустил 17-річну дівчину, цілком дорослу, як по нинішнім міркам, до подруги, і навздогін, чи виправдовує матір що хотіла заробити грошей для дитини і в результаті пропустила згвалтування? Не краще їй було подихати з голоду в Україні, й так само не факт що угледіти згвалтування?
До речі Роман Домніцак насправді Руслан, але це так, не саме важливе в принципі.
Олена Архіпова
Дівчині 14 років. А принцип про те, що як хтось не захоче, то хтось там не скоче — не виправдання
Олексій Пономаренко
Ой, то я поплутав з затриманим, але не суть важно. А де ти в мене у словах помітила такий принцип? Здається я осудив дії того дебіла, а навпаки здивувався подібним, м«яко скажу, не доречним в даній ситуації, запитанням від Діонісії.
Олена Архіпова
Може не зовсім зрозуміла хід твоїх думок:) а може просто емоція пішла, адже в масштабах країни таких випадків стає все більше. І прикро, коли таким покидькам намагаються знайти виправдання.
Людмила Макаренко
Якщо ми обговорюємо конкретно цю ситуацію, то тут нема що обговорювати, адже у нас ще діє принцип презумпції невинуватості. А роздумами «на тему» можна і дівчину хвойдою зробити, і хлопця монстром, і батьків недбалими. А необдумані та необґрунтовані висновки можуть завдати душевної травми ніяк не меншої ніж фізичне насильство. А якщо мова йде про глобальні проблеми виховання підлітків, недосконалої судової системи та обставин, які змушують матерів кидати родини та їхати на заробітки закордон, то можна говорити до ранку і думок буде стільки ж скільки співрозмовників.
Святослав Вишинський
Ваше запитання некоректно поставлене. У вчиненні злочину винен злочинець. Усе інше — спекуляції.
Олег Тудан
Ездили сегодня на место событий. Девочке не 14, а 12, в августе будет тринадцать.

Подследственный и потерпевшая хорошо знакомы, мало того — из одной компании. Ее мать в Италии, тетка, которая с ней живет, не родная — нанятая мамой гувернантка. Про девочку в селе говорят не очень хорошо, мол, для своего возраста слишком неуправляемая. Парниша уже два раза привлекался за кражу.

Короче, там не все так просто.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте