Транспортні війни

У Чернівцях автобусники і тролейбусники ділять пасажирів

Днем з вогнем не знайдеш чернівчанина, задоволеного громадським транспортом у місті. Заповнені вщерть салони, недотримання інтервалу руху, а влітку ще й спека та задуха через відсутність кондиціонерів… Зранку, у «час пік», буковинцям, котрі хочуть дістатись від зупинки «Дріжджзавод» до центру міста, доводиться пропускати декілька тролейбусів, аби втиснутися хоча б до одного з них. Тут стають у пригоді автобуси, що справно курсують за маршрутами №1-А та №38. Проте як виявилось, таке «спасіння» для пасажирів вилилось у конфлікт між автоперевізниками та Чернівецьким тролейбусним управлінням, адже автобуси забирають чимало платних пасажирів.
Тому в Чернівецькій міській раді вирішили провести моніторинг автоперевезень на автобусних маршрутах №1-А «вул.Південно-Кільцева–ТЦ«Метро», №38 «Аеропорт-гіпермаркет «Епіцентр» щодо їх накладання та дублювання тролейбусних маршрутів №3 «Завод «Кварц»-р. Прут» та №5 «вул.Південно-Кільцева-вул.Калинівська». Як повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міськради, до складу робочої групи увійшли керівництво департаменту ЖКГ міської ради, автоперевізники, депутати міської та районних у місті рад, представники громади.
Як пояснив керівник цієї робочої групи, директор департаменту ЖКГ міської ради Дмитро Сірман, такий моніторинг проводиять, аби вирішити, чи варто залишати на вказаних автобусних маршрутах таку ж кількість автобусів, як і раніше. «Ми хочемо дізнатися думку всіх зацікавлених у цій справі сторін, — наголосив Дмитро Онуфрійович. – Наприклад, депутати міськради та громадськість виступають за збереження вказаних автобусних маршрутів, а ось тролейбусне управління – проти, вони втрачають своїх пасажирів». Аби бачити повну картину ситуації, організовуються групи з чотирьох осіб, які щодня, з шостої години ранку, підраховують кількість пасажирів на зупинках зазначених маршрутів, інтервал руху автобусів та тролейбусів. Крім того, проводять анкетування серед пасажирів цих маршрутів.
Директор Чернівецького тролейбусного управління Іван Іванічек підтверджує, що автобуси №1-А та №38 дійсно забирає чимало платних пасажирів, проте проблему щодо затримки руху тролейбусів заперечує. «У вівторок зранку ми проводили моніторинг, який показав, що інтервал руху тролейбусів – 5-7 хвилин», — зазначає Іван Антонович. Крім того, він вважає недоцільним курсування автобусу №1-А у спокійні години. «Досліджуючи пасажиропотік на маршруті №1-А, ми помітили, що від зупинки „МЕТРО“ до зупинки „стадіон “Мальва» автобусом користуються 5-6 людей, тоді як від стадіону він забирає більшу кількість пасажирів. Так само дуже мало людей доїжджають до аеропорту". Іван Іванічек пропонує залишити курсування автобусів №1-А та №38 лише у «години пік».
Чи будуть скорочувати кількість автобусів, у міськраді вирішать вже 15 червня, коли всі сторони конфлікту дійдуть спільного рішення.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте