"Візьми себе в руки, дочка самурая..."

Учора, 9 серпня, на площі Філармонії учасники чернівецького аніме-клубу «tomodachi» нагадували чернівчанам про трагедію, що сталась у Японії у 1945 році. Тоді, 6 серпня американські військові скинули атомну бомбу на місто Хіросіму, а 9 серпня — бомбардували Нагасакі. В результаті вибуху і до кінця 1945 року від редіоактивного зараження та інших пост-ефектів вибуху загинули більше 250 тисяч мирних жителів. Наслідки катастрофи відчутні й по сьогодні.
В пам'ять про трагедію учасники аніме-клубу складали паперових журавликів та роздавали їх чернівчанам, розповідаючи трагічну історію відомої дівчинки Садако Сасакі. Саме з нею пов'язана традиція складати паперових журавлів.
Після атомного бомбардування Хіросіми хвора на лейкемію дівчинка молилась про мир на землі. У лікарні Садако складала журавликів. За легендою, для здійснення бажання потрібно було скласти тисячу фігурок. Лікар сказав дівчинці, що коли та складе тисячну — вона одужає. Садако встигла скласти 644 журавлика...
Учасники «tomodachi» дарували людям журавликів, котрі не стигла скласти хвора дівчинка. Дехто відмовлявся від фігурки. Та все ж, сподіваємось, був хтось, хто зрозумів, що війна стосується не лише військових, а й невинних людей, тому потрібно берегти мир на нашій планеті.











Учасники аніме-клубу «tomodachi»


Працівники патрульно-постової служби отримали журавликів  від симпатичних дівчат

3 коментарі

Надія Григоренко
Відмовилися взяти — може, вони думали, що ви змусите їх платити?
Діонісія Кернична
Ні, казали, що їх не цікавить ця історія.
Святослав Вишинський
Зате «хавка» цікавить. Гарантовано.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте