Про вагітність, прИнців та гаргульї

За порадою Галинки Маслак вирішила почитати блог Ірини Стегній. Дійсно, цікаві думки, легкий виклад. Найбільше мене зацікавив допис «Чоловіча та жіноча територія». Автор вважає, що є «жіночі території», на котрі чоловікам не варто «всуватися», наприклад, жіноча консультація. Та я з пані Стегній не погоджуюся.

Так склалося, що мені самій не раз доводилось бувати у подібних закладах. Так ось, у мене склалось враження, що туди злітаються усі гаргульї з Чернівців, тобто жіночки, які вже встигли народити. І замість того, аби заспокоювати молодих вагітних мам, для котрих пологи ще попереду, гаргульї (іншого слова не можу придумати, таке вже враження склалось), ніби навмисно, починають розповідати їм про всі жахи пологів, про ускладнення, про недобросовісних лікарів… Отак послухаєш, і вагітніти не хочеться. Мені здається, що такі жінки ніби виливають свою злість на майбутніх мам, типу «я мучилась, родила, а ти тут стоїш така щаслива й мозолиш мені очі». Бідні жінки, які потрапляють до пологового будинку вперше, навіть не знають, куди їм заховатися від агресивних «мамусь». До чого це я? Та до того, що у вагітної жінки має бути той, за чию спину вона може заховатись. Ви скажете: «Хай бере подругу». Але ж у парі чоловік — це й партнер, і коханець, і, найважливіше, ДРУГ. В його обов'язки входить не лише дитину зачати, а й підтримувати кохану жінку.

А скільки є складних вагітностей, хвороб, ускладнень? І що, таким жінкам теж самим по консультаціях ходити, бо то «жіноча територія»? Так, ті «види» чоловіків, які описала Ірина Стегній — жалюгідні. Але це не означає, що проблема вирішиться, якщо вони не «всуватимуться» на жіночі території. Проблема вирішиться, якщо вони навчаться поводитися як «прИнц». А заздрісним горгульям хай хоч очі повилазять, — вони бачили, за кого заміж виходили, тож потім хай не скаржаться.

До речі, подібну картину (про ненависть жінок, які вже народили до майбутніх мам) бачила не лише в жіночій консультації, а й у громадському транспорті. У Чернівцях є маршрут № 43 (я інколи повертаюсь ним додому). Автобус їде через вулицю Бережанську, де розташовані переважно житлові будинки, тому у маршрутках завжди багато старших жінок, які повертаються з роботи додому. Нещодавно у такий переповнений автобус на Соборній площі зайшла молода вагітна жінка, і НІХТО не поступився їй місцем. Коли водій зробив пасажирам зауваження, одна жіночка (читай — гаргулья) видала: «Мені, коли я була вагітна, ніхто місцем не поступався, і нічого — родила». Найжахливіше те, що чоловіки (читай — підкаблучники) гаргулій, боячись гніву своїх дружин, також не поспішали поступатись місцем. Довелось вагітній лізти через ввесь автобус щоб сісти на місце, яке їй уступила молода дівчина. У таких випадках добре мати з собою того самого «прИнца», який, на відміну від сором'язливої дружини, зможе закрити рота злим горгульям і поставити їх на місце.

19 коментарів

Маріанна Антонюк
«гаргульїзм» не залежить від статі.
Галина Маслак
Чудово, коли коханий чоловік поряд і може захистити, підтримати і т.п. Але ж це не завжди так. Тому все одно треба вчитися вирішувати проблеми самій. Для себе я ще не вирішила, чи потягну з собою свого майбутнього чоловіка (а він буде найкращий з усіх-усіх чоловіків) у жіночу консультацію. Думаю, коли таке станеться, тоді і вирішимо. А взагалі цікаво прочитати такі різні думки щодо цієї ситуації.

P.S. Дуже потішило посилання на Вікіпедію:)
Лариса Репка
На мій погляд, краще чоловічу психіку берегти для партнерських пологів, потрохи готуючи, а не тягати його скрізь.
Гаргуль не зустрічала, місцем у транспорті завжди поступались, хоча й інколи треба було про це прямо просити… Апатія вагітним у поміч :)
Ірина Стегній
Та справа в тому, що за весь час я там бачила лише одного прИнца, а все інше — описані в тому пості типажі. Хіба таких варто туди тягти? Але ж тягнуть, неясно для чого.
Хм… покищо в Сумах спостерігаю, що місцем поступаються і жінки, і чоловіки, якщо вже добре видно в якому баришня стані.
Якщо чоловік дійсно друг і партнер в найкащому розумінні цього слова, то, звісно, з ним можна ходити скрізь :) Але, на жаль, чомусь спостерігаю такі стосунки вкрай рідко ((((
Діонісія Кернична
Я не стверджую, що у Чернівцях усі такі байдужі, то, мабуть, так обставини склалися. А щодо принців, то їх дійсно мало, проте, як на мене, їх поведінка багато в чому залежить від дружини. Як жінка дозволяє йому поводитись, так він і робить.
Татьяна Таран
А я взагалі не розумію цих «чоловіча територія», «жіноча територія». У кожної людини, незалежно від статі, є своя територія, кордони якої встановлюєш сам, «закордони» якої цікаві, або не цікаві партнеру. Насильницьке втягування на свою територію, чи втручання у неї руйнують гармонію стосунків.
Якщо чоловік втрачає свідомість лиш від однієї думки про свою присутність на пологах, то навіщо заставляти і його погано себе почувати на них?
Ми, жінки, часто чудово справляємося і самі, а в такому суто жіночому ділі як гінекологи-пологи — тим більше.
Як на мене, то принц це той, який без нагадувань і «пилянь»самостійно виявляє бажання допомогти.
Володимир Антонюк
перечитав. усміхнуло ;).
Знову найкращі(жінки) пробують зрозуміти чоловіків.
Навіть і не намагайтесь.
Справа в тому, що ми просто різні — не кращі/гірші (як я написав вище, а різні.
Я ходив з дружиною по жіночим консультаціям — мені реально було цікаво — як розвивається там у неї всередині наші діти (цього я так і не зрозумів ;))), я бачив, як народився мій найменший — нічого такого від чого можна втратити свідомість там насправді немає. Хіба ж не чудо — ось на планеті людини немає, а ось він таки виштовхався такий синій, а вже за мить — червоний і волає. Це ж цікаво, ні?
Тому є точно знаю, що чоловік має бути з дружиною завжди — і «в радості, і в горі»(с) і в жіночій консультації. ;)
Та тут якось справа глибіша і ширіша. Правда ж в тому, що ми живемо у жахливому первісному ладі. Люди дикі і не грамотні. Чоловіки якось-такось соромляться визнавати, що оце прекрасне пузо дружини є наслідком статевих стосунків.
Тема сексу до цього часу табуйована і закрита. Якось на 5! курсі університету на лекції пор секс(чи пор щось інше, але у мене все про секс получається) спитав у дівчат/молодих жінок:«Протягом скількох днів жінка може завагітніти при 30-денному циклі?» — так у відповідь була тиша. І не тому, що вони якось там мене соромились чи ще з якоїсь причини — дівчата банально не знали.А про те, що юнаки хоч трохи знають про те, як влаштований і як працює це диво — жіночий організм — так то і мови немає. А ви кажете «ми, жінки, чудово справляємось»(с). Та дзуськи ви чудово справляєтесь та і не треба вам «чудово справлятись» — чоловіки мають! бути поряд.
Тому варто обкультурюватись і переставати плювати на бруківку.
ЗІ. А те що, в громадському транспорті місцями не поступаються — так це ж все він — первісно-общинний лад — вижити і виносити має найсильніша.
Десь так
Діонісія Кернична
Дякую, пане Володимире! Цікаво було почути думку чоловіка :) Якби ж іще молоді татусі поводились так, як оце Ви розповіли. Я також вважаю, що сьогодні жінки мали б бути більш обізнаними у власній фізіології, та й чоловікам про це не завадить знати. Досі зустрічаю мужчин, котрі і в тридцять, і в сорок років навіть не уявляють, для чого жінкам прокладки та тампони…
Володимир Антонюк
тут жиж ще одна проблема тихенько вспливає (точніше багато проблем) — а хто ж цих молодих і не дуже татусів навчить правильній поведінці — відповідальній, турботливій? Кому потрібна повноцінне викладання етики стосунків? І статевих також.
Коли вчителички червоніють (реально на моїх очах) коли я вимовляв слова презерватив і оргазм. А про те, що чоловік — це людина, яка приймає рішення і несе відповідальність за своє рішення хто має навчити? Зачумлена вчителька чи замучена мама? Кругом біда ;(
Краще проведуть ще один урок фізики/хімії/математики, але не пропустять в школу вміняємого спеціаліста, який би розповів про правила життя і співжиття. Ладно, є хороші школи і вузи які це часом роблять, але притомних мало ;(
Татьяна Таран
Відповідальності вимагати слід не лише в чоловіків. Чим думає жінка, коли ще до вагітності чоловік поводить себе не як чоловік, але вона продовжує стосунки із ним і народжує (кому?), бо «а що поробиш».
Володимир Антонюк
О, це так.
Я коли чую оцю нісенітницю — «Кожна жінка МРІЄ народити» чи «Головна місія жінки на Землі — народити дитину» то мене корчі хапають. Та ж це брехня — не кожна мріє і це зовсім не головна місія, я впевнений. Але ж «що сусіди скажуть»?
Люди бояться і не вміють керувати власним життям, але дослухаються до думки таких самих невдах аматорів.;)
Татьяна Таран
За всіма статевими ознаками це таки природня місія, просто виявилося, що і думати теж — природньо.
Аматорство це ще квіточки. Самопроголошенці керувати лізуть у всіх сферах, ось що лякає.
Володимир Антонюк
но… не місія, а можливість, я думаю. Жінка має таку чудесну можливість, а чоловіки не мають. І тут питання чи хоче жінка використати цю можливість. Питання про «чи може» — не тут.
Татьяна Таран
Так, народити має можливість кожна здорова одиниця жіночої статі.
Виростити щасливу дитину у повній здоровій сім'ї, без участі чоловіка таки не може. Моя думка.
Татьяна Таран
Ви самі зазначили, що всі різні. Вам було цікаво, це посміхає. Особисто знаю чоловіків, які ні в якому разі не хотіли би бути присутніми на пологах своєї жінки, і знаю такого, який новонародженому синові пуповину перерізав, а потім захоплено про це всім розповідав.
Гадаю, як жінка запланує вагітність, то овуляцію при своєму циклі дізнається як вирахувати, справа не складна. Хоча сильна половина людства, не сперечаюсь, у математиці краща.
Чоловік має бути, лиш не перший ліпший з пропозицією допомогти із соціальним статусом, городом і визволенням з маминої хати. Від того, що багато хто вважає, що чоловік МАЄ бути росте статистика розлучень та зрад. То ж краще самій справлятись, поки не зустрінеш того, від кого допомогу радо приймеш, кого поважатимеш, любитимеш, і з яким дітей захочеться народити. Взаємно, звісно.
«вижити і виносити має найсильніша» (с)
Володимир Антонюк
та ми говоримо ж про одне. Тут же варто термінологічно прояснити — я говорив що ЧОЛОВІК має бути, а Ви зрозуміли, що я акцентував на МАЄ. Я мав на увазі, що істота яка поряд має бути ЧОЛОВІКОМ, а не лише особиною з пенісом. А таких насправді закритично мало, на жаль. «Нас мало, і нас фсьо мєньшє» (С)
Татьяна Таран
Так, буває чуєш те, що хочеш почути. Біда.
«Тому варто обкультурюватись і переставати плювати на бруківку» (с)Погоджуюсь.
Володимир Антонюк
тому варто розмовляти. про все. наважуватись запитувати і досягати відповіді. Налагоджена комунікація допомагає уникати непорозумінь. Чесно ;)
Татьяна Таран
Продовжу: і варто бути готовим до відповіді на своє поставлене запитання :) Знаю ;)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте