"Мамо, я хочу бути проституткою"

«Коли 13-річний підліток говорить вчителю, що вона мріє стати повією, щоб заробляти 20 000 євро  на місяць, як Захія, що я можу відповісти?»
Так французькі учителі розповідають про появу нового ідола у дівчат — Захію Дехар  (Zahia Dehar). ЗМІ вже охрестили її найзнаменитішою проституткою в історії Алжиру. Вона стала знаменитою у 2010-му, коли навколо неї розгорівся скандал — виявилось, що у віці 16-ти років Захія займалась сексом за гроші з трьома зірками французького футболу.
Захія Дехар народилася в Грісс в Алжирі 25 лютого 1992. Батьки її емігрували до Франції коли Захії було 10 років. Коли після скандалу фото юної повії побачив «хрещений батько» світу моди Карл Лагерфельд, він заявив, що вона є реінкарнацією куртизанки 18-го століття, яка розважала королівських осіб в монархічній Франції і сказав, що у захваті від зовнішності цієї дівчини. Невдовзі французькі ЗМІ вже порівнювали Захію з Мерлін Монро, Бріджит Бордо та Мадонною. Лагерфельд назвав її новою Коко Шанель. А її колекція нижньої білизни викликала фурор серед французьких кінозірок, художників і модельєрів. Кінематографісти зробили її предметом документальних і авангардних фільмів. Філософи і соціологи сперечаються про її вплив на французьке суспільство.

Зараз Захія Дехар живе у квартирі площею 3250 квадратних метрів в елітному 16-му окрузі Парижа. Її популярність вражає: коли в неділю вночі французький телеканал TF1 показував інтерв'ю Захії Дехар, його дивилися 4500000 глядачів, що майже вдвічі перевищує число тих, хто дивився інтерв'ю президента Франції Франсуа Олланда в той же вечір на іншому каналі.
Журнали вже встигли зробити з Захії ікону, на яку рівняються і хочуть бути схожими французькі дівчатка з бідних емігрантських родин.
Історія Захії, звісно, тішить — така собі казка про сучасну Попелюшку. Та чомусь при кожній нагоді, розповідаючи про Захію, журналісти нагадують про її колишню «професію» — проституцію. Мабуть, нічим іншим дівчина похвалитись не може. Я не розумію, чому ЗМІ не популяризують історії тих жінок, які чогось досягли у цьому світі своїм розумом, талантом, а не розсунутими ногами перед футболістами? Дорога до слави, яку обрала Захія — найлегша. Так вважають мільйони дівчат-підлітків в усьому світі. Навіщо вчитись, працювати, якщо можна просто звабити багатого впливового дядечка?
Суспільство осуджує тих дівчат, які лише й думають, як затягти у своє ліжко багатія, і в той же час робить ікону з колишньої проститутки. Цей світ вже не врятувати...


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте