"Мильне" хоббі

З Надією Заліско я познайомилась завдяки цукеркам. Не шоколадним чи карамелькам, а… мильним. Хоча відрізнити їх від справжніх важко: пахнуть вони шоколадом, а виглядають як справжнє шоколадне асорті. Як виявилось, окрім мильних цукерочок у Надії чимало унікальних незвичних ідей – від мильних персонажів мультфільмів до фотографій у милі.

Зараз навіть у Чернівцях є чимало тих, хто займається миловарінням, проте для Надії це не просто хобі. Вона віддається цій справі повністю, практично увесь вільний час витрачає для «мильної фантазії».
 
Взагалі миловарінням вона захопилась не так давно – майже рік тому — була на восьмому місяці вагітності й просто не могла сидіти вдома без діла, допоки чоловік цілими днями був на роботі. В Інтернеті натрапила на мило ручної роботи, що їй дуже сподобалось. Проте замість того, аби просто замовити його, вирішила самостійно виготовити мильце. Спочатку зварила його на основі дитячого мила, проте такий експеримент у Надії не вдався. Та пізніше все ж повернулась до ідеї створити власне мило, оскільки сама ідея зайнятися миловарінням припала їй до душі.

Своє перше зварене мило, що вдалось, Надя пам'ятає добре – воно було у вигляді троянди яскраво-червоного кольору. На цьому вона не зупинилась, почала робити мило спочатку для своїх рідних, потім – дарувала друзям. Такий незвичний подарунок, зроблений своїми руками, подобався усім.
 
Фантазії та ідей для створення мила у Наді не бракує. Чимало цікавинок їй підказує чоловік, дещо пропонують клієнти. Також на цікаве можна натрапити в Інтернеті. Головне для Наді — не боятись експериментувати.

Вільного часу у Надії не так вже й багато, бо у неї дуже строге «маленьке начальство», тобто її маленька донечка, якій незабаром виповниться один рочок. Тому, коли вона дозволяє, Надя береться варити мило. її друзі дотепер не можуть зрозуміти, як вона, маючи малечу, ще встигає займатись миловарінням, і як зі шматочка основи може зробити таку красу. А рідні завжди підтримують, особливо чоловік, який їй дуже допомагає.
 
Надя розповідає, що інгредієнтів для мила у Чернівцях зовсім немає. Доводиться замовляти по всій Україні.
 
Вона виготовляє мило на базі мильної основи з додаванням різноманітних олій, косметичних барвників та ароматизаторів, що абсолютно безпечні для здоров'я. За бажанням їх можна замінити натуральними складовими. Наприклад, жовто-червоний колір можна зробити з допомогою обліпихової олії, коричневі відтінки – натуральної меленої кави, а також можна додавати мед чи корицю. Для запаху Надя використовує ефірні олії, а також каву, що створює чудовий аромат. Крім того, в суміш можна додавати косметичну глину — синю, зелену, червону, рожеву… У своє мило Надя додає також різноманітні олії, які чудово доглядають за шкірою.

Зараз Надія виробляє мило більш ніж п'ятдесяти різних форм. Основні різновиди — це смаколики (цукерки, печиво, тістечка), є мило для дітей у вигляді персонажів мультфільмів, машинок, з цікавими картинками, натуральне мило-скраб (у якості скраба використовую натуральні інгредієнти, як-от, мелені зерна кави), мило з надписом, у подарунок для коханих чоловіків чи жінок, для батьків, романтичні та святкові мила, а також мило у вигляді квітів. Особливе місце з-поміж її робіт займає мило з фото, яке друкується на водорозчинному папері та вплавляється у суміш.
 
Для кожного окремого мила можна вибрати свій запах. Серед тих, що використовує Надя — запахи винограду, вишні, м'яти, троянди, хвої, кавуна, лимонного фрешу, морський та квітковий, запах орхідеї, лотосу, яблука, ромашки, малини, полуниці, ванілі, кока-коли, шоколаду, карамелі, чоловічого парфуму та ін.

Зараз Надія активно готується до таких свят, як День збройних сил України (6 грудня) та Новий Рік. У неї вже є мило цікавих форм. Таких як, наприклад, танк, граната чи пістолет. А до Нового року воно буде різноманітних форм новорічної тематики — у вигляді сніжинок, а також мило із символом прийдешнього року – конем.

Мило, яке виготовляю Надія, є екологічно чистим та натуральним, не містить шкідливих речовин, які присутні в шампунях, гелях та магазинному милі і при регулярному використанні можуть викликати подразнення, свербіж.
 
Незабаром Надія планує відкрити свій інтернет-магазин, адже у неї є ще багато невтілених ідей.
 Щось зацікавило? — Завітайте сюди :)



0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте