Чим допомогла студентська солідарність “заручникам” БДМУ

Чернівецькі студенти – це, мабуть, одні із найоптимістичніших представників українських Євромайданів. Не зважаючи на владно-опозиційний хаос, що нині панує в Україні, вони продовжують вірити у власну перемогу. Щоправда, чого саме вони прагнуть – поки що не зовсім зрозуміло (навіть їм самим), тому, аби не сидіти без діла, вони вирішили “визволити” своїх колег у стінах Буковинського державного медичного університету.
Так, сьогодні, 9 грудня, студенти Буковинського фінансово-економічного університету прийшли під стіни БДМУ, щоб протестували проти того, що студентів-медиків нібито не відпускають на Євромайдан. Щоправда, мітингувальників було небагато – зібралося близько 20 студентів.
Дуже швидко до них вийшов представник медуніверситету і заявив, що ніхто нікому не забороняв мітингувати.
Студенти радісно сприйняли звістку і розійшлися святкувати “перемогу” у соцмережах (усі, крім, власне, медиків). Зокрема, на сторінці чернівецького Євромайдану зазначили: “СТУДЕНТАМ БДМУ! Завдяки акції СОЛІДАРНОСТІ ВУЗів м. Чернівці, під стінами БДМУ було досягнуто: ОФІЦІЙНО. 1. Ректорат Буковинського державного медичного університету підтримує євроінтеграційні прагнення України, а також засуджує протиправні дії підрозділу “Беркут”, вчинені на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада 2013р. 2. Робота університету продовжується у звичному режимі, при цьому не перешкоджаючи вільній реалізації права студентів на волевиявлення. 3. Студентам не піддаватися на можливі провокації та діяти виключно в правовому полі.”
Варто зауважити, що це рішення ректорат БДМУ офіційно прийняв ще 3 грудня. Чого хотіли добитися студенти сьогоднішнім мітингом (аж через тиждень) – незрозуміло, як і те, чому вони так швидко погодились із представником університету щодо того, що утисків студентів немає.
Інше питання – чи відповідає написане у рішенні ректорату дійсності? Студенти-медики чомусь бояться вголос говорити про щоденні перевірки з ректорату, про перенесену з січня на грудень сесію… На папері їм, начебто, нічого не забороняють – мітингуйте, але “робота університету продовжується у звичному режимі”, а це означає, що, як і раніше, потрібно платити за пропущені пари, доздавати, перездавати, а, зважаючи, що навчання на медика чи не найважче з усіх спеціальностей, це всерівно як пройти 9 кіл пекла.
Тому більшість студентів БДМУ йдуть на пари з власної волі, аби “не підхопити” у заліковку “незарах”. А тих, хто й хотів би вийти на Євромайдан, навряд чи заспокоює така “підтримка” ректорату.
З іншого боку, граматична помилка в реченні через пропущену пару на філфаці не така страшна, як помилка лікаря в операційній, через пропущені заняття в медуніверситеті…
Для «The Chernivtsi times»

5 коментарів

Максим Пансик
Моя особиста думка — фахівець повинен бути фахівцем. Лікар, вчитель, тесляр, продавець… Чому це філологу можна помилку допустити, а лікарю ні. Якщо всім, то всім. Якщо комусь «прастітєльно», а комусь зась — де справедливість?
Діонісія Кернична
Я Вас підтримую щодо справедливості — ніхто не повинен допускати помилки. Просто наслідки різні таких помилок різні — філолог (у більшості випадків) зможе помилку виправити, лікар (у більшості випадків) — ні.
Максим Пансик
Відредаговано модератором 2013-12-10 16:49:34
Наталіна Губко
сьогодні знайомі лиця, що стояли і стоять на майданах на перерві обговорювали скільки будуть платити за екзамени. Питання, вони там кричать що «Корупцію, геть», а самі дають забарі за пропущенні заняття!!! Яка Європа таким *****???.. Чи не лицемірство це? О_О
Наталіна Губко
*хабарі, ізвінітє, писала в пориві емоцій…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте