Спасенні будуть (замальовка про релігійність)

Рогата «трійка», вщерть забита, посопуючи, повільно лізе Головною від Центральної площі до Собору. У задній її частині на кріслах, пафосно розсунувши ноги, сидять хлопці. Їх семеро. Над ними, шукаючи ногами вільний клаптик на підлозі, ледь втримуючи рівновагу, стоять декілька дівчат, жіночки із пакетами у руках та дві старенькі бабусі — їдуть провідати подругу у лікарню на Буковинській… Хлопці, щедро приправляючи мову лайкою, голосно обговорюють, як вони провели свої вихідні. Зрозуміло, що без діла вони не сиділи — у декотрих у руках пляшки з пивом. Їм весело, їх регот заглушує усі розмови у тролейбусі і навіть шум проїжджаючих повз машин.
«Ей, киця, сідай на коліна», — вишкіривши зуби, кричить один до дівчини, і та, сором'язливо опустивши очі, швиденько ховається подалі у натовпі.
«От нєдатрога...», — чується їй навздогін.
«Трійка» нарешті «вилазить» на пагорб і за вікном вимальовуються рожеві стіни Кафедрального Собору. І тут всі семеро враз стягують з голів шапки й, розмахуючи руками на півтролейбуса, починають завзято хреститись.

Марк 16:16 «Кто будет веровать и креститься, спасен будет».

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте