І ще раз про ціни на проїзд

Майже півмісяця  жителі Чернівців, які користуються послугами громадського електротранспорту, оплачують проїзд за новими тарифами.  Відтепер громадяни їздять за 1,5 грн, а студенти (не громадяни?) за 75 копійок. Одним ціни підвищили на 25 копійок, іншим зменшили на 50 коп.

Чернівецькі ЗМІ повідомили, що «в управлінні пояснюють таке нововведення тим, що попит на студентські проїзні квитки зменшився, а витрати на їхнє виготовлення великі. Крім того, є багато підробок».

Виходить, ЧТУ працює на благо студентів, а не своє власне? Адже при такому розкладі дохід тролейбусників мав би стати ще меншим, аніж до зміни (підвищення?) тарифів.

Порахуємо. Раніше з 10-ти студентів лише троє-четверо купували проїзні квитки (не було потреби їх купувати, бо студенти часто, особливо коли запізнюються, пересідають на маршрутки). А тому за півціни з десяти їхали тільки троє-четверо. Тепер за півціни їдуть усі десятеро.

Бабульки, дідульки, пільговики їдуть безкоштовно.

Основний ціновий тягар лягає на плечі простих смертних (переважно людей 20-40 років, які вже не студенти, і не мають пільг), які за рахунок підвищення вартості за проїзд утримують ЧТУ на плаву. Навряд чи +25 копійок сильно рятують казну управління.

Сьогодні у міськраді обговорюють ціну на проїзд у маршрутках. Вже відомі депутати стануть на захист пенсіонерів та пільговиків. Так що треба готуватися до того, що й маршрутки будуть тягнути на собі звичайні трударі.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте