Побачити світ не виїжджаючи з міста - у Чернівцях відбувся фестиваль "Global Village"

Скуштувати японський місо-суп, затанцювати індонезійський танець та послухати гру на традиційному китайському інструменті учора, 14 березня, змогли усі бажаючі, завітавши на фестиваль культур «Global Village», організований міжнародною молодіжною організацією AIESEC. Волонтери з Єгипту, Японії, Китаю, Індонезії, Йорданії та Туреччини, які проходять стажування у Чернівцях та Львові показали чернівчанам особливості культури та традиції своїх країн, щоб зламати пануючі стереотипи та уявлення людей про світ.




У холі одного з торгових центрів Чернівців розгорнулося справжнє інтернаціональне містечко. Ангі та Хікмалінда з Індонезії пригощали гостей традиційними стравами своєї країни і показали, як виглядає танець Кечак Індонезійського острова Балі. Йоко з Японії розповіла про загадкову для українців культуру Японії, нагодувала гостей місо-супом та затанцювала з усіма бажаючими японський танець. Мухамед з Єгипту поділився цікавинками про свою Батьківщину та заспівав традиційну пісню. А Мелоді і Джей з Китаю показали інший бік цієї старовинної держави та зіграли на традиційному китайському музичному інструменті.
 

 





 

 

Гості свята могли побачити традиційні вбрання Японії та Індонезії і розпитати іноземних волонтерів  про все те, чого не знайдеш у путівниках.

Організатор фестивалю, президент локального комітету AIESEC у Чернівцях Ксенія Ілюк зазначає, що такий захід покликаний зблизити народи різних країн через обмін культурою та традиціями.

«Основний напрямок діяльності організації AIESEC – це міжнародні стажування. Наші волонтери під час стажувань вивчають культуру інших країн, відкривають для себе щось нове, ламають свої стереотипні уявлення про світ. Ми прагнемо об’єднати молодь усіх країн, і саме для цього організовуємо такі фестивалі, як „Global Village“. Усі гості фестивалю також являються учасниками проекту „Світ без кордонів“, — розповідає Ксенія.

Фестиваль „Global Village“ проводиться у Чернівцях вперше, але Ксенія запевняє, що айсекери докладуть усіх зусиль, щоб він став традиційним для нашого міста. Наступний „Global Village“ вже запланований на літо, коли до Чернівців знову завітають нові волонтери з різних країн світу.

«Масштаби заходу будуть лише збільшуватися з кожним роком, адже це хороша можливість для чернівчан відкривати для себе світ, не виїжджаючи зі свого міста», — зазначає Ксенія.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте