Сквер ннада? Або звідки у Чернівцях нічийні території

Минулого тижня я поділилася «враженнями» від прогулянки парком біля Чернівецького аеропорту (який насправді виявився сквером). Тоді я висловила сподівання, що комунальникам стане соромно за такий смітник посеред міста, і вони хоч трішки приберуть його за ці кілька днів. А вже сьогодні, повторно відвідавши парк, вкотре переконалась – сорому у наших чиновників немає.

Нові «знахідки» промовисто говорять про те, що парк вже давно перетворився на лігво наркоманів. Місцеві мешканці розповідають, що наркозалежні облюбували це місце, позаяк через дорогу знаходиться обласний наркологічний диспансер, де хворі цілком легально отримують наркотики в рамках лікування, а потім йдуть приймати наркотики у найближчий сквер. Від такого «лікування» земля у парку просто встелена шприцами та ампулами від димедролу.

 

 

 

 

 

Хто ж таки повинен прибирати парк, я спробувала дізнатися у директора Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради Сергія Погореного. Він запевнив, що догляд за парковою зоною і прибирання її території – у компетенції тресту зеленого господарства. У тресті здивувались, почувши це, адже, за словами інженера ТЗГ Алли Хомутовської, трестовики доглядають лише за насадженнями. Прибирати ж, згідно рішення міської ради, повинні ЖРЕПи. А саме цей парк – КЖРЕП № 11.

Начальник КЖРЕПу Ростислав Шерстюк уважно вислухав мою скаргу і відповів, що його працівники все від них необхідне виконують – прибирають алею та тротуари вздовж неї. А саму територію парку не прибирає ніхто, бо це – нічийна територія.

Уявляєте, у Чернівцях є нічийна територія! Не дивно, що там хтось, без будь-яких дозволів, відхопив шмат землі і, обгородивши парканом, щось будує (на супутникових фото це видно. для порівняння — мапа та генплан, де ніяке будівництво не передбачається). А з кого запитаєш? Територія – нічийна, приходь, і роби що хочеш.

 

 

 

Сподіваюсь, що у відповідь на інформаційний запит у Першотравневій районній у м. Чернівці раді таки знайдуть відповідального за цей багатостраждальний сквер. І таки приберуть сміття. А ще – розберуться із самовільним захопленням території і рубкою дерев. Бо людям уже уривається терпець. За ті податки, що вони платять до місцевого бюджету, чернівчани хочуть жити у культурному європейському місті, а не на сміттєзвалищі, чи наркопритоні.

2 коментарі

Святослав Вишинський
Чернівці — маленьке місто із населенням усього 260 тис. мешканців, і кожну конкретну проблему тут видно неозброєним оком. Будь-яку з них місцева влада і навіть міський голова Олексій Каспрук могли би вирішувати персонально, миттєво, дієво та публічно — із усіма електоральними бонусами для себе. Але не роблять нічого — вдаючи, що проблем не існує. Це так прекрасно, коли мер маленького містечка має власну сторінку у «Facebook» — але в реальності не відвідує проблемні точки, не реагує і жодним пальцем не втручається у вирішення конфліктних питань на користь громади. Публічність, гідна европейських стандартів XXI ст.
Святослав Вишинський
Власне, про що мова, коли при владі інваліди — в Чернівцях уже який рік не можуть зупинити вивіз гравію з території комунального підприємства «Чернівціводоканал». Міська влада скрушно хитає головою — міліція розводить руками.

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте