Палкі алжирці навчатимуть чернівчан французької та англійської мов

Борхейн ЕддінІноземців, котрі хочуть приїхати до Чернівців — більшає! Двоє чудових і дуууже гарячих алжирців вже пакують свої валізи!

Загадковий Борхейн Еддін та палкий Мухамед Джараф Еддін навчаються на архітекторів, люблять подорожувати та знайомитися з новими людьми, відкриваючи для себе світ. Для свого соціального стажування вони обрали саме Чернівці, які підкорили їх своєю історією, архітектурою та, звісно ж, цікавими мешканцями. Вже у червні ці чудові хлопці приїдуть до нашого міста викладати іноземні мови — універсальну англійську та романтичну французьку.

Тому не пропусти шансу зареєструватися у програмі Summer speaking club та відкривати для себе нові горизонти разом з ними. Зробити це можна, заповнивши ось таку анкету: podio.com/webforms/11805422/818655

Також ви можете запросити цих дивовижних алжирців пожити у себе. Гарно проведений час гарантую! Але не забувайте, що нашим стажерам має бути комфортно у вас. Тому аби стати для них host family, вам потрібні вільна кімната, доступ до кухні, харчування один раз на день та Інтернет. Хлопці не мають шкідливих звичок та не вживають алкоголь, проте весело проведеного з ними часу вас не уникнути!
Форма для реєстрації у програмі host family тут: podio.com/webforms/9721411/708510




Нагадаю, що якщо ви давно мріяли вивчити китайську, зробити це можна разом із стажером з Китаю — Расселом. Прочитати про нього можна тут: d-kernychna.vkursi.com/8090.html

25 коментарів

Святослав Вишинський
Араби і китайці віддавна стали знавцями англійської? І на що авторка натякає, додаючи визначення «дуууже гарячі»?
Діонісія Кернична
Це студенти, які вивчають і вільно володіють англійською мовою. Так само, як студенти з України їдуть викладати англійську в Африку, Індію, Таїланд і т.д., вони приїжджають до нас. Щоб впевнетися, що вони дійсно знають мову, члени команди вхідних стажувань AIESEC проводять з ними інтерв'ю.
А щодо «дуже гарячих», то тут мій натяк зрозуміють скоріше дівчата)
Святослав Вишинський
Це тільки мені і феміністкам не подобається, що за Україною затвердилась репутація країни дешевого секс-туризму?
Діонісія Кернична
Вам і феміністкам)
Але що Вас наштовхнуло на такий коментар?
Галина Маслак
Виходить, що я або alter ego Вишинського, або феміністка.
Елена Огородова
Вчера, прочитав этот пост, меня тоже смутило словосочетание «палкі алжирці») Вернее, не понравилось. Я даже в эмоциональном порыве написала было комментарий, но потом постеснялась и тут же стёрла))))После слов «палкі», «гарячі» дальнейший текст действительно воспринимается как какая-то реклама секс-услуг. Какое отношение имеет их темперамент к изучению языка?
Діонісія Кернична
Кроме того, что они будут преподавать языки, им надо где-то жить. Для этого мы ищем для них хост-фемели. Так вот, для того, чтобы люди их к себе пригласили, надо узнать, какие они. Я описываю стажеров со своей точки зрения, очень субъективно, так как общалась с ними. Мне показалось, что именно «палкий» — наилучшее определение для Мухаммеда, потому что он действительно такой. Кстати, «палкий» и «гарячий» не всегда связаны с сексом.
Отсюда:
Палкий, крім іншого, виступає в значенні “сповнений енергії, пристрасті; той, що виражає сильне почуття”. “Мені ти слова промовляв палкої любові” (Леся Українка), “Вам привіт палкий степовика” (Терень Масенко). Похідне — палко. “Томас палко дякував Бутакову” (Зінаїда Тулуб).
Такий самий зміст передає і слово гарячий. Гарячий відгук, гарячий привіт, гаряча полеміка, гаряча любов. Похідне — гаряче. “Гаряче потиснув руку” (з газети).
Тут:
палкий — (який сповнений великих почуттів) пристрасний, нестримний, гарячий, підсип. вогнистий, пломенистий, кипучий, жагучий
Галина Маслак
А жити з чоловіками вони не хочуть? Бо навряд чи хоч якийсь чоловік шукає собі палкого сусіда. Ми з одногрупницями сьогодні таки вирішили, що з усіх можливих епітетів (привітні, розумні, креативні і т.д.) обрані тут нам сподобалися найменше. Між іншим, ці хлопці ж вчаться на архітекторів. Я вивчаю англійську як майбутню професію і все одно ніколи не кажу, що вільно нею володію, бо це не моя рідна мова.
Святослав Вишинський
Можна полемізувати про конотації слів «гарячий» і «палкий» — замість яких, зрештою, можна було вжити «темпераментний» — але авторка сама поточнила пікантність, яку мала на увазі, вживаючи саме ці, а не інші слова:

А щодо «дуже гарячих», то тут мій натяк зрозуміють скоріше дівчата)
Елена Огородова
Уп-с)))) Поймал на слове))))
Діонісія Кернична
Якщо не подобається текст, є кнопка дислайку.
В мовний клуб ходити нікого не силуємо, просто розповідаємо про свою роботу.
Діонісія Кернична
Так, я уточнила пікантність. Ці хлопці здались мені саме «гарячими» і «палкими».
Діонісія Кернична
Я от читаю коментарі і не можу зрозуміти, у чому власне проблема. Люди зі всього світу за власні кошти їдуть до Чернівців навчати усіх бажаючих розмовляти іноземними мовами (акцентую — розмовляти, це мовний клуб, а не курси, чи школа), бо самі чернівчани деруть по декілька тисяч за те, щоб навчити говорити «Do you mind my smoking?», я розповідаю про них, використовуючи експресивну лексику (щоб було цікаво це читати, а не «привітний і розумний алжирець навчить вас говорити іноземною») і грунтуючи свій текст на емоціях, отриманих від спілкування з ними, але замість зацікавлення у їхній волонтерській роботі читаю в коментарях полеміку про синонімію слова «гарячий» і «палкий». Може, ми неправильно ставимо акценти?
Святослав Вишинський
Якщо в коментарях до анонсу мовного (sic) клубу розгортається полеміка навколо семантики (sic) слів — вважайте, що це успіх.
Захар Подкидишев
Загадочным и страстным черновчанкам, которые хотят душными летними бессонными ночами читать Шекспира в оригинале вместе с арабами, не обязательно выписывать их из далёкого Алжира.
Если уж так приспичило на разговорном английском обсудить литературный образ Отелло в контексте развития современного информационного общества, то разноцветные жители общежитий Черновицкого медуниверситета с радостью скрасят ваш досуг)))
Михайло Шморгун
Це уже попахує скритим расизмом…
Світ змінюється і ми, зважаючи на наш світоглядний вибір окроплений, між іншим, кровю Небесної Сотні — маємо стати частиною глобального світу. Прийдеться шукати спільну мову з ІНШИМИ людьми. Давайте це робити на рівні спільних інтересів, спільного пізнання, спільного часупроводження. Так буде краще. Нам жити у відкритому світі, а не в резервації.
Я люблю свою країну і поважаю права кожного. Але давайте не будемо ватніками, а будемо максимально прагматичними людьми. Досвід інших людей багатьом допомагав знайти себе. такшо такє… Чужого навчайтесь, а свого- не цурайтесь! Я думаю це цілком прийнятна для більшості нормальних людей формула.
Останній раз відредаговано
Захар Подкидишев
Міша, от тільки не треба секс-туризм арабів прикривати кровю Небесної Сотні…
Михайло Шморгун
Захар — не перекручуй будь-ласка.
Захар Подкидишев
«Настоящему политологу», как оказалось всегда есть, что сказать: «не перекручуй». «Блестящая» аргументация))) Сказал, как отрезал и дело в шляпе)))
Останній раз відредаговано
Михайло Шморгун
– Хотів би ти жити серед собі подібних?
– Це було б краще, ніж жити в тому, в чому живемо зараз. Як не прикро, але часто доводиться «переступати через себе» і грати за правилами суспільства злодіїв, яке тебе оточує.

– Яке воно – ідеальне суспільство для тебе?
– Я прихильник жорсткої диктатури. Багатьом це не сподобається, але поділяю ідеї німецького націонал-соціалізму. Мені не потрібна роль вождя, згоден бути маленьким пішаком і виконувати чітко визначені функції. Вважаю справедливими міжнаціональні конфлікти: вижити повинні лише найсильніші нації. Відверто не люблю негрів, особливо, коли вони нахабно поводяться в нашому місті. Нехай це пафосно, але для «очистки» держави потрібно, щоб проливалася кров. Тому за потреби можу взяти зброю до рук. Любов, що робить сильним і слабким…

– Ти – людина емоційна?
– Я – Скорпіон за гороскопом. Такі люди вміють пристрасно кохати і так само ненавидіти. Постійно когось «дістаю», але найчастіше – себе. Зопалу роблю дурниці. Можу «послати» або вдарити. Іноді почуваюся погано, хоч «на стінку вилазь». Але іншим бути не хочу.

– Не секрет, що ти частенько випиваєш. Навіщо тобі це?
– Творчим людям часто потрібен якийсь допінг. Для когось це – наркотики, для мене – алкоголь. Тоді в голові з’являються нові ідеї, сюжети, світ бачу по-іншому. Кину пити хіба тоді, коли якась жінка «візьме мене в руки».

Источник: versii.cv.ua/osobystosti/zhorstokyj-skorpion-z-laskavymy-ochyma/1004.html
Захар Подкидишев
Мне конечно льстит, что целый МЕГАполитолог районного разлива на ночь глядя, вместо того, что бы качать колыбель, копается в недрах интернета в поисках моего интервью семилетней давности)))
Правда, не совсем понятно какое отношение имеет это фрагмент моих откровений к обсуждаемой теме секс-туризма в Черновцы алжирских, якобы, архитекторов.
Но за бесплатную рекламу, Миша, всё равно сенкс))))
Останній раз відредаговано
Михайло Шморгун
Просто Анатоліч проблема не в арабах чи неграх, чи китайцях, а у головах людей. Ти настільки гарно розбираєшся у справах брудних політичних воєн, що забуваєш про те, що їх закони у «нормальному світі» є недієвими та контрпродуктивними. Твій романтичний ідеалізм уже років 10 є не актуальним поза дискурсом містечкової політичної війни. В уявному світі хтось може опиратися глобалізації, в реальному ж — з цього процесу треба отримувати зиск і взаємну вигоду. Такшо інтервю я навів лиш для того, щоб показати, що за 7 років Ти ніфіга не змінився. Добре це чи погано — не мені вирішувати. Але…
Останній раз відредаговано
Ігор Гамаль
Те, що європейський рівень життя вищий за український, ще не означає, що всі європейські рішення і кроки — абсолютно вірні. Необхідно переймати позитивний досвід, а не весь "європейський", бо він "європейський"

На мою, абсолютно суб'єктивну думку, в Європі є серйозні перегиби з толерантністю. Коли місцеві мешканці поступаються в правах, фактично годують, «приїжджих» тільки через "історичний досвід" попередніх поколінь.

Рано чи пізно ця ситуація вибухне, оскільки перегиби занадто серйозні…
Галина Маслак
Не знаю, чи на «Вкурсі.Ком» знайдуться хости для цих хлопців чи потенційні учасники розмовного клубу, але з точки зору піару і теорії комунікації основне завдання виконано: викликати емоції. Така палка дискусія, а коментарі збільшують кількість переглядів…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте