Чернівці обирають Європу

«Обираючи Європу» — захід з такою назвою громадські активісти організували у десяти регіонах України до Дня Європи. Мета — нагадали владі, що півтора року тому українці вийшли на Майдан, аби мати саме європейське майбутнє.

З 2003 року у третю суботу травня українці традиційно відзначають День Європи,  – день спільної історії та спільних традицій для всіх націй континенту. У Чернівцях громадсько-журналістський рух «Народний контроль»  також долучився до проведення всеукраїнської акції фото проекту «Обираючи Європу». Чернівчани активно долучилися до обговорення заходу.

«Маючи двох дітей, і думаючи про їхнє майбутнє, я дивлюсь вперед, — розповідає чернівчанка Галина. – Ми, батьки, переживаємо за долю дітей і хочемо, щоб у них життя було таке, як у Європі».

«Треба щоб люди навчилися жити разом, в мирі, — каже чернівчанин Ярослав. – І ми вчимося любити усіх людей, ким би вони не були».

«Я розділяю європейські цінності, і я хотіла би, щоб наш народ дізнався трошки більше про Європу, про їхню культуру і взагалі про можливість європейського життя. Щоб всі люди в Чернівцях змінили трохи своє враження про цінність життя, про те, яким воно взагалі повинне бути, як швидко воно може обірватися і яка ціна цьому життю», – вважає студентка  Крістіна.

До відзначення Дня Європи долучився й  лідер громадсько-журналістського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов. Він зазначив, що сьогодні наша держава твердо обрала шлях, яким рухатиметься у майбутнє.

 «Шлях України один – це Євросоюз. І позиція молоді у 2013-2014-х роках стала визначальною в тій важкій, трагічній перемозі, яку ми здобули, — вважає Дмитро Добродомов. —  І сьогодні наше завдання – не втратити її, не віддати це на поталу політикам, на поталу тої системи, яка, на жаль, зараз дуже швидко реінкарнується, реанімується».  

Лідер Чернівецької обласної  організації «Громадський рух «Народний контроль» Григорій Ванзуряк підтримує проєвропейське спрямування буковинської молоді. Він переконаний – для України шляху назад вже немає, потрібно рухатися вперед, орієнтуючись на європейські цінності.

«Все-таки найближчим часом Україна стане повноцінним членом Європейського Союзу. А той злам, що відбувся – доказ європейського мислення нашої молоді. – зазначає Григорій Ванзуряк. -  Саме тут, сьогодні, на цій площі – фото тих днів, коли цей здам відбувся, фото Майдану, фото наших проєвропейських спрямувань».

Загалом в Україні фото проект «Обираючи Європу» проводиться уже втретє. Цього року такий захід відбувся у десяти регіонах держави, об’єднавши різних людей з однаковими поглядами на майбутнє своєї країни. 

1 коментар

Святослав Вишинський
Що означає «шляхи один»? Ви можете уявити, аби ціла нація — наприклад, швейцарці чи норвежці — все своє майбутнє вкладали у членство в якійсь наддержавній бюрократичній структурі, в якій вони, до слова, завідомо гратимуть останню скрипку? Европа не вичерпується Евросоюзом.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте