День янголів

Ви помітили, що із настанням морозів на вулицях побільшало янголів? Лише сьогодні зустріла трьох. Перший зайшов до тролейбуса на зупинці біля «Майдану». Мав років 17, кудлате русяве волосся і великі сірі очі. Стояв у тролейбусі позаду мене і пошепки повторював «Pater noster qui es in caelis...» Ще одного помітила у парку Шевченка — розмахуючи руками бігав навколо дерев, — вчив круків літати. Мабуть, у минулому житті сам був круком. А ближче до обіду побачила янгола не площі Целана. Він стояв, не рухаючись і, задерши голову догори, дивився кудись у небо. Я простояла отак поруч із ним хвилини 3-4, але так і нічого не побачила. Може, то відкривається лише янголам?
А ще мені стало цікаво — куди вони ховають свої крила? Тепер, коли холодно, заховати їх під пальтом набагато легше, аніж влітку...
А ви вже зустрічали янголів цієї зими?

10 коментарів

Оксана Баланюк
Мені, чомусь, більше щастить на зустрічі зі злими силами..)
Діонісія Кернична
просто ти не помічаєш хороших :)
кого сьогодні зустріла?
Оксана Баланюк
Хама у тролейбусі, який, окрім того, що штовхався, ще й всіляко ображав усіх, хто стояв поруч, разом з кондуктором. А остання, до речі, дуже чемна і стримана жінка.
Олег Герман
Ні. Я наркотики не вживаю=)
Адам Чесноков
Олег, я не люблю критикувати інших, але мені здається, що Ви надто реалістично дивитися на світ, у ваших віршах невистачає трохи фантазії — така моя суб'єктивна думка. Думаю, що Ви на це не ображитися. Уявімо собі світ у якому всі реалісти. Такий світ був би сірий, однобокий.
Про ангелів скажу, що теософ Сведенборг писав, що ангели і демони — це не якісь створіння, які літають у паралельному світі, і їх створив Бог, і вони не мають нічого спільного з людьми. Сведенборг писав, що ангели і демони виникли з людей після смерті. Візьмімо такий образ української міфології, як чорта. Чорта зображують з свинячим рилом, копитами, шерстю. Чорт — це архитип людини, яка задовільняє лише забаганки свого тіла, свої інстинкти, яка не здатна проявляти високі почуття. Святих зображують на іконах зі світлом навкруг голови. Світло — це знання, істина, свідомість, любов. Ще у Біблії всі ангели чоловічої статі (правда є епізод у якому описується з крилами Діва Марія). Чоловік символізує інтелект, активну енергію. В астрології чоловічою вважається стихія Вогню і Повітря.
Без фантазії, містицизму художники, письменники-фантасти, композитори, поети не могли б творити.
Олег Герман
Можливо, Ви праві, але даний пост — нісенітниця! Треба розрізняти креатив і відсутність художнього смаку, фантазію і маячення… По аналогії уявіть собі світ, де живуть одні «фантасти»!.. Як картинка?=) Краще вже, щоб в ньому жили одні реалісти))
Дякую за відгук!
Діонісія Кернична
Олег, я не приписую себе до «фантастів», та й самий запис — це швидше реалізм з елементами авторського домислу. Адже усі троє, кого я зустріла — цілком реальні люди. Я лише замінила слово «дивак» на «янгол» і одразу ж змінився кут бачення. Погодьтеся, хлопець, що бігає по парку розмахуючи руками, має у собі щось не від цього світу.
Олег Герман
Вибачте! Трохи погарячкував…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте