Аніме, механіка і фантазія в чотирьох тоннах металу

«До чего дошел прогресс»!.. Переглядаючи новини у всесвітній павутині, наштовхнулась на одне повідомлення, майже піврічної давнини. Фанати аніме, а точніше його піджанру мЕха (піджанр наукової фантастики, в якому широко поширені транспортні чи бойові засоби, що зазвичай контролюються пілотом) Когоро Курата і Ватару Йосідзакі вирішили втілити у життя свою давню мрію і створили робота Kuratas. Для цього вони навіть відкрили власну фірму Suidobashi Heavy Industry.
Творіння хлопців вражає — робот важить 4,4 тонни, має 4 метри росту і більше тридцяти гідравлічних зчленувань, працює на дизелі і пересувається на колесах, якими закінчуються його ноги. Та це ще «квіточки». Робот озброєний двома ракетницями і двома роторними кулеметами (!). Щоправда, ракетниці можуть стріляти лише феєрверками або пляшками з водою, а кулемети, швидше за все несправжні (хоча автори проекту запевняють, що вони можуть здійснювати постріли зі швидкістю шість тисяч куль на хвилину).
А тепер — найцікавіше: всередині робота — крісло водія, який керує механізмом за допомогою тачскріна і двох джойстиків, що відповідають за рухи рук. Використовується також розпізнавання міміки, і ось для чого — кулемети починають розкручуватися і зображати стрілянину, коли водій посміхається.
Що ж, у пілота такої машини повинно бути воістину диявольське почуття гумору.
Коштує таке саморобне диво техніки всього 1, 35 млн. доларів. *хочу й собі такого*
Поруч із Когоро Курата і Ватару Йосідзакі усі анімешні косплеєри просто відходять у тінь. Аплодую їм стоячи.
Доречі, Міністерству оборони Японії варто придивитись до цих хлопців.
P.S. Мамо, подаруй мені на Новий рік Kuratas...
 

 

 

 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте