"Сміттєві оази" Маленького Парижа



Це не фотографія покинутого міста й не постапокаліптичний пейзаж. Це знімок, зроблений у вівторок щось за метрів 50 від вулиці Головної, у провулку Казарменному, що навпроти парку імені Шевченка. 
Комунальникам щось завжди заважає – то сніг, то мороз… Але  сніг уже давно зійшов, а їм все ще щось заважає. Отак і живуть мешканці «Маленького Парижа» посеред  сумного  міського  «пейзажу» – переповнених  альтфатерів, картонних коробок і старого одягу, розкиданого  впереміш зі спиленим гіллям. Тут же, посеред цієї «краси», височіє й понівечене дерево, від якого залишився тільки стовбур… І не тільки живуть, а й навіть у Європу йдуть.  
Ірина, яка мешкає в  будинку неподалік, скаржиться, що комунальники й не думають прибирати сміття, що з приходом тепла вже починає неприємно пахнути. «Я приношу сюди сміття, але «альтфатери» заповнені, доводиться складати пакети поруч, — каже жінка. – Може б, сміття й не було розкидане, якби безхатьки, які шукають тут одяг і поживу, не розривали пакети». До слова, один безпритульний вже постягував з навколишніх вулиць шматки картону й навіть змайстрував  собі будиночок на цьому «сміттєвому острові».
Анжела Рябко, технік з прибирання Чернівецького КЖРЕПу №9, за яким закріплений провулок Казарменний, точної дати вивезення сміття не називає. Каже, що їм потрібно кілька днів. «У нас поки що немає техніки, каже Анжела Лук’янівна. –  Треба писати заяву директору, щоб виділив трактора».
Відтак сміттєва епопея триває. Взимку заважав сніг – пережили. Тепер бракує трактора. Переживемо?
 

 

1 коментар

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте