Зламані мрії

Мабуть, з ініціативи моєї класної керівнички я вирішила обрати для себе професію журналіста. Тоді мені здавалось, що це неймовірно захоплююча, цікава професія, що журналісти — це ті, хто жертвуючи власними принципами, несуть правду в люди. На першому курсі навчання в університеті я дивилась на «титанів» чернівецької журналістики очима, повними захоплення. Викладачі показували на них пальцем і говорили нам, студентам: «Ось, на кого ви маєте рівнятися!»...

І ось, за місяць до отримання диплому, я нарешті зрозуміла — потрібно рівнятися на тих, хто за найменшу помилку в публікації іншого готовий писати десятки образливих коментарів, тих, хто готовий перегризти горло молодим журналістам, вбачаючи у них своїх конкурентів, тих, кому до с**ки політичні чи суспільні проблеми, бо ж геї — головні вороги народу, тих, хто зводить конструктивну дискусію до особистих образ.

Коментарі — класна штука, там можна побачити справжнє обличчя чернівецької (і не тільки) журналістики.

5 коментарів

Михайло Шморгун
Журналістика померла і Чернівецька область тому яскравий приклад…
Діонісія Кернична
Вона не померла, вона опустилась до масовості і сенсаційності.
Олексій Пономаренко
Та не потрібно ні на кого рівнятись. Досвід переймати, так, а рівнятись на мій погляд зараз вже особливо немає на кого. Всі працюють за гроші, і всі продаються, за ту чи іншу суму… Всі хочуть їсти.
В тому, що вона опустилась до масовості і сенсаційності, то на мій погляд посприяв і розвиток інету в деякій мірі. Любий ідіот зараз може відкрити сайт на грант якийсь закордонний і шльопати новини з дебільними заголовками з претензією на щось, інколи писати щось серйозне, але тоді стане зрозуміло, що це майже нікому не потрібно. Людям потрібна жовтизна, людей зараз це цікавить, насамперед молодь. Більшість не прочитає жодної статті наприклад Воронцова, хоча варто би було. Можливо коли його статті можна буде скачати і прослухати то й не полінуються)
Стосовно натяків на конкретний пост і каменти до нього, то я там і журналістів то особливо не бачив, окрім хіба що однієї людини.
Ви б ще каментів на Букінфо начитались і розачарувались у буковинцях, смішно ж робити якісь висновки з таких забавок)))
Максим Пансик
«журналісти — це ті, хто жертвуючи власними принципами, несуть правду в люди.» — насторожило
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте